Noah (2014)

NoahAm asteptat filmul asta de un secol. Aronofsky + Crowe + Hopkins + Watson = succes garantat, credeam eu. Si nu am prostul obicei de a ma insela in privinta filmelor, dar si cand o fac…

I-am dat un 7 tras de par de dragul distributiei si al regizorului; adica mai mult de mila. Pe IMDB are 6.5 si pe RottenTomatoes, 6.6.

Nu am avut nicio secunda pretentia sa respecte legendele bibliei. Nu, nicidecum. Nu-s o persoana religioasa si nu tin la chestii de gen. Voiam doar sa fie un film decent, cam ca toate ale lui Aronofsky. N-a fost sa fie.

Scenariul mi-a parut slab spre foarte slab. N-au valorificat deloc legenda, povestea a fost fada si banala, foarte trasa de par si foarte falsa. Au incercat la un moment dat niste dialoguri mai pompoase, cu o tenta inteligenta, dar nu…n-a iesit.

Distributia a salvat totul. Am auzit pe ici si colo ca Watson a fost cam penibila si ca n-a prea transmis nimic, insa mie aproape ca mi-a smuls o lacrima la un moment dat si chiar mi-a parut ca-si intra in rol. De Crowe si Hopkins nu zic nimic, ca oricum stiti ce-as zice – numai de bine.

Efecte faine. Asta, da. Imi era dor de un 3D bun. Coloana sonora tot faina.

Nu-mi place sa scriu de rau despre filme si nici nu consider ca am ce scrie, atunci cand n-am ce scrie de bine 😀 Ideea e ca iesit de la film complet neimpresionata si n-am ramas cu nicio idee. Pacat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s