Godzilla (2014)

godzilla-2014-movie-wideMie nu-mi plac de nicio culoare filmele cu monstri (sau mai curand cele despre monstri, cu monstri in prim plan si in 99% din actiunea filmului), asa ca intreaga postare e lovita de subiectivism negativ. I-am dat un 6.5/10, pe IMDB are 7.4 iar pe Rotten Tomatoes, 6.6.

Scenariul nu e deloc slab, dar nici nu exceleaza. Probabil pentru genul asta de filme e chiar reusit. Mie una mi-a placut mult prea mult in prima parte a filmului si mult prea putin in cea de-a doua, in care au tras de par scenariul mai mult decat era necesar – a pornit in forta si ma asteptam, calitativ vorbind, sa creasca pe parcursul actiunii. Ori, din punctul meu de vedere, n-a prea fost asa. Bine, adevarul e ca nici nu prea trebuie sa ridice pretentii, e totusi un film cu monstri, facut pentru publicul larg.

La capitolul regie, filmul sta foarte, foarte bine. Exista niste cadre si niste scene absolut sublime, Gareth Edwards a “facut” o regie exceptionala. Imi venea sa pun “pauza” in sala de cinema si pur si simplu sa ma uit mai mult la unele imagini de-a dreptul reusite.

Coloana sonora tot exceptionala – ea, ca muzica de sine statatoare, nu-i cine stie ce, dar modul cum s-a imbinat in film cu racnetele monstrilor, cu momentele de suspans… Mi-a placut foarte mult, chiar au combinat totul in asa fel incat sa iasa exact cum trebuie si sa creeze o atmosfera “de film” 🙂

La capitolul CGI nu zic ca-i slab, dar ma asteptam la niste efecte si un 3D un pic mai reusite. Am vazut filme spectaculoase, din punctul asta de vedere si chiar credeam ca le atinge sau ca macar incearca. Si avand in vedere tot tam-tam-ul care s-a facut in privinta efectelor, chiar imi pare nefondat.

Dialogurile sunt slabe spre foarte slabe – cu mici exceptii, actorii cam la fel – tot cu mici exceptii: mi-au placut Ken Watanabe, Bryan Cranston si David Strathairn.

Ce pot sa zic, e un film care, pentru nivelul la care se raporteaza, e totusi bun, iar amatorii de gen l-au gasit exceptional si au fost in extaz ceva vreme. Cum eu nu sunt un fan al acestor filme, nu prea pot sa spun aceleasi lucruri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s