Despre NexT International Film Festival

1798699_10152168688307295_476663981_nEditia a 8-a a Festivalului International de Film NexT s-a desfasurat anul acesta in perioada 3-7 aprilie, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, Cinema Pro si la Ceainaria Carturesti.

NexT a adus pentru publicul bucurestean si nu numai peste 100 de scurt-metraje si cateva lung-metraje, doua competitii – una nationala si una internationala, o seara a Oscarurilor, filme pentru copii in cadrul NexT Kids, seminare si workshopuri cu si despre filme, invitati alesi, nume mari ale cinematografiei europene.

Filmele din competitia nationala le gasiti aici. Dintre cele vazute de mine, recomand cu drag “MÂINE, BACH…”, “TATĂL NOSTRU”, “COLECŢIA DE AROME”, “1969” si, desi cadrele infinit de lungi si de statice il pot face plictisitor, “COPACUL”.

Pe cele din competitia internationala le gasiti aici, insa sunt atat de multe si am vazut atat de putine, incat recomandarile mele ar fi irelevante. Totusi, am vazut “Leagănul meşterului de sicrie”, care a castigat si trofeul NexT si mi-a placut foarte mult, deci e un punct de plecare.

Cele de la NexT Kids sunt toate aici. Nu am vazut niciunul, dar imi voi face timp. Candva.

Oscars Night a adus in fata telespectatorilor toate scurtmetrajele de la Oscar de anul acesta. Bune toate!

In ceea ce priveste invitatii festivalului, printre aceia multi producatori, regizori, muzicieni, scenaristi si asa mai departe, s-a remarcat, atat prin prezenta, cat si printr-un masterclass, regizorul Peter Webber, creatorul unor filme precum Girl with a Pearl Earring (2003) sau Hannibal Rising (2007).

In principiu am numai de bine de zis despre festival. Echipa s-a descurcat foarte bine, nu au fost probleme de niciun fel, totul s-a desfasurat intr-o atmosfera placuta. Mergem si la anul, tot cu asa drag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s