Son of God (2014)

son-of-god-602x620Incerc sa explic ratiunea pentru care mi-am ales, dintre toate filmele de pe planeta, filmul asta. Incerc.

Mi-a placut trailerul, recunosc. Si actorul, ca-i sexy si dragut. Probabil de asta. Si probabil m-am si gandit ca n-o sa copieze aceleasi scenarii identice ca toate filmele cu Iisus de pana acum. M-am gandit prost.

Fiind primul lung-metrj al lui Christopher Spencer, m-am asteptat la o regie stangace. Si asa a si fost. Cadre aiurea care nu s-au legat cum trebuie, care n-au avut continuitate etc. Cu exceptia catorva scene care au fost pe gustul meu, n-am gasit nimic care sa faca din regie una cel putin decenta.

Scenariul. Nu inteleg de ce ai vrea sa faci un film cu fix acelasi scenariu ca al altor zeci de filme. Identic. Ma asteptam la alta perspectiva, un alt unghi, o alta versiune, ceva in plus sau ceva in minus. Nu, identic. Motiv pentru care n-a putut sa ma surprinda in niciun mod posibil, stiam exact ce se va intampla, la unele faze stiam chiar si replicile care vor urma. Nu, nu stiu Biblia pe de rost, e suficient sa vezi 2 filme de gen si le stii pe toate 😀

Actorii, majoritatea actori de telenovele, n-au impresionat cu nimic. Din contra, pe Maria o joaca o tanara care are fix aceeasi expresie falsa se tristete pe tot parcursul filmului. Iisus e jucat de Diogo Morgado, care pare ca se straduieste in zadar, iar restul actorilor pica in ridicol cu succes. Cu exceptia astora rai, Irod si restul echipei, care mai coloreaza putin decorul.

Efecte – zero, coloana sonora…am si uitat cum era, deci clar nu e cine stie ce, iar la decoruri nu-s in stare sa ma pronunt. Nu cu istoria pe care o stiu acum.

Pe IMDb are 5.5 si pe Rotten Tomatoes, 4.7. Eu ii dau 4 pentru ca nu am de ce sa-i dau mai mult. N-am ramas cu nimic din film.

PS. Ioan Botezatorul are dreaduri in filmul asta. Si e cool 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s